Het Nieuwe Fietsen/E-bike training door Veilig Verkeer Nederland

 

April is de Beweeg- en cultuurmaand in Bronckhorst! Er worden allerlei sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Ook in Steenderen is er van alles te beleven. Doe mee aan de Musical Workshop bij FAME, kom naar de opening van het Marktplein of doe mee aan de Workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland. Het is ook mogelijk om mee te doen aan activiteiten die in de andere plaatsen worden georganiseerd.

Fietstraining voor senioren door Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 19 april van 13:30 – 17:00 uur bij De Kei in Steenderen.

Het voorjaar is weer aangebroken. Voor veel mensen de tijd dat de fiets weer vaker gepakt wordt. Fietsen is leuk, gezond en geeft veel vrijheid.
Senioren hebben natuurlijk jarenlange ervaring in het verkeer en met fietsen. Toch wordt met het klimmen der jaren een aantal vaardigheden minder. Op- en afstappen kan lastiger worden, net als het over je schouder kijken of snel de situatie op een kruispunt overzien.
Tijdens deze training leert u nog meer over veilig fietsen in het steeds drukker wordende verkeer. Naast aandacht voor de verschillende (nieuwe) weggebruikers gaan we het ook hebben over vitaliteit, mobiliteit en over de fiets zelf.
Uiteraard zal het geleerde ook in de praktijk geoefend worden over een speciaal uitgezet parcours.
Als u aan het praktijk gedeelte mee wilt doen dient u met uw eigen fiets te komen. 

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.bronckhorst.nl/beweegencultuurmaand.
Via deze link kunt u zich ook aanmelden.