Keispiratie: Lezing “In de zorg met Rob”

Een andere visie op ouderenzorg

Mijn naam is Rob Heebink, ik ben 32 jaar. Ik woon samen met Iris in Steenderen en wij hebben 3 kinderen om van te houden en 2 om voor te zorgen.

Ik werk sinds mijn 16e in de ouderenzorg en ben nu verpleegkundige bij de Bleijke in Hengelo Gelderland.

Sinds begin corona (maart 2020) ben ik begonnen met vloggen, dat zijn korte filmpjes die ik op internet plaats. Ik vond dat de ouderenzorg een soort gesloten wereld was voor de buitenwereld. Juist nu er door corona zoveel gebeurde rondom deze sector merkte ik dat ik het verschrikkelijk vond dat we het óver hen hadden en niet mèt de ouderen spraken of in ieder geval hen een stem/gezicht gaven.

Dus met het vloggen kon ik ‘binnen naar buiten’ halen. En zo onze ouderen een gezicht geven. Met succes, de kwetsbare momenten, de mooie momenten, de momenten vol humor. Alles kon ik laten zien.

Want de ouderenzorg loopt in verschillende opzichten nog wel wat achter. Waaronder zichtbaarheid. En tegenwoordig gaat bijna alles met beeldvorming, dus waarom ook niet in de ouderenzorg?

Ik wil hiermee laten zien dat dat op een goede veilige manier kan en je het ook op een creatieve manier kan inzetten. Ouderenzorg en sociale media waren nog niet echt met elkaar verbonden. Ik wil daar nu graag een bijdrage in leveren. Om zichtbaarheid te vergroten. Want dat moet veel beter.

Nu twee jaar verder heeft ‘in de zorg met Rob’ een duidelijke plek op sociale media. Ik maak nog steeds vlogs maar geef ook lezingen en gastlessen. Om steeds meer en op verschillende manieren de ouderenzorg te laten zien aan toekomstige collega’s maar ook aan de maatschappij. Want we worden allemaal ouder, tenminste dat willen we. Maar hebben we er dan ook over na gedacht hoe we oud willen worden? Nee, 9 van de 10 denkt daar niet over na. Of te laat…
Hoe we omgaan met ouderen vind ik belangrijk en daarom ben ik erop gebrand deze boodschap uit te dragen voor een betere visie op ouderenzorg. Inmiddels is de boodschap meer dan zichtbaarheid bewerkstelligen, het gaat ook om omgang met elkaar. Wederzijds respect.

Wat maakt dat ik deze filmpjes zo maak? Nou dat ga ik op 24 november uitleggen. Ik neem je mee in mijn avontuur over hoe het is ontstaan, wat de filmpjes nou zo mooi maakt, en wat ik er nog verder mee wil bereiken!

Dus komt allen naar De Kei en luister naar mijn verhaal.

Noot: De lezing gaat door bij minimaal 22 aanmeldingen.