Keispiratie: Workshop “Vitaal 2023 in”

Door Rien Scholten

Inleiding.
Wellicht start januari 2023 weer met allerlei goede voornemens om gezond te beginnen. Minder te drinken, meer te bewegen , te stoppen met roken of te starten met sport. Maar waarom is het zo moeilijk om ons gedrag te veranderen? En waarom lukt het me niet om het vol te houden. Op deze avond wil ik stil staan bij deze vragen.

Mijn naam is Rien Scholten en woon met Elly in Steenderen. Ik werk fulltime, als  trainer, (leefstijl) coach en sportfysiotherapeut, op het mooie en inspirerende Papendal. Als het kan stap ik graag op de fiets of mountainbike om een stukje te fietsen.
Op donderdag 19 januari geef ik met veel plezier om 19.30 uur een workshop met als onderwerp  “Vitaliteit & Gezondheid” in de De Kei.
Door de steeds maar toenemende zorgkosten wordt het belang om zelf aan gezondheid te werken eigenlijk steeds belangrijker.  Dr.  Machteld Huber, de grondlegger van positieve gezondheid, geeft ook aan dat gezondheid niet de afwezigheid van ziekte is, maar het vermogen om met het leven om te gaan. Aanpassingsvermogen en Veerkracht.
Thema’s die op deze avond voorbij komen zijn inhoudelijke thema’s; bewegen, slaap, voeding , herstel en energiemanagement. Maar ook hoe komt het dat het zo moeilijk is om je gedrag te veranderen en wat werkt hierin wel.
Ik zal uitleggen hoe onze hersenen werken waardoor het ook makkelijker is om nieuw gedrag aan te leren en oude gewoontes te doorbreken.

Afhankelijk van de vragen die er zijn kunnen we nog verder inzoomen op effectief sporten / trainen of andere leefstijl gerelateerde onderwerpen.

De workshop gaat door bij 15 personen, de kosten zijn €5.- p.p. inclusief een kopje koffie of thee.