Afscheid van Geert Postma als voorzitter

Afgelopen maandag, 27 juni, nam Geert Postma afscheid van zijn rol als voorzitter van Stichting Welzijn Steenderen.

Er was een grote opkomst van vrijwilligers, organisaties, familie en vrienden in de prachtig versierde Kei in Steenderen. De al aangetreden nieuwe voorzitter, Rinse Kooistra, hield een welkomstpraatje en benadrukte hierin de grote rol die Geert gespeeld heeft bij het verwezenlijken van ontmoetings- en activiteitencentrum De Kei. Hierna kondigde hij Joop Hofman van de Rode Wouw uit Deventer aan. Het was de wens van Geert om nogmaals het grotere doel van Welzijn en De Kei toe te lichten vanuit een breder perspectief.

Joop Hofman kon het dan ook goed verwoorden. Hij onderschreef het belang van de onderlinge banden in een dorp en het ondersteunen van de dorpen door de gemeente en andere betrokken organisaties. Hij vertelde over de kracht en de waarde van gemeenschappen, het opbouwen van relaties en het ondersteunen van zelfregie van burgers.
 “Het dorp benaderen als potentie en niet als probleem”.

Na deze inspirerende lezing kwam Geert zelf aan het woord en vertelde hij dat hij met veel plezier 7 jaar voorzitter geweest was. Het vormgeven van De Kei was enerverend, maar vol mooie momenten. Hij bedankte dan ook iedereen die dat samen met hem had gedaan en wenste natuurlijk zijn opvolger succes.

Na deze speech was er een verrassing voor Geert.

Het is bekend dat hij een verdienstelijk kok is. Kunstenaar Joyce Gouda uit Steenderen heeft in het geheim een muurschildering in de keuken van De Kei aangebracht. Hierop is Geert vereeuwigd met een koksmuts op te midden van allerlei voedsel. Zo kan hij nog een oogje in het zeil houden.

Om in de sfeer te blijven was het daarna tijd voor een hapje en een drankje en kon iedereen op eigen wijze afscheid nemen van Geert.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Cadeau van de kerken

Zaterdagmiddag 10 oktober werd ook het cadeau van de Steenderense kerken in ontvangst genomen en op een mooie plek in de tuin geplaatst.Een prachtige vogeldrinkschaal

Lees verder »