De Kei en de Kunst4daagse

‘Goedemorgen, welkom in De Kei. Ik ben hier vanmorgen de gastvrouw en als u vragen heeft over het gebouw of koffie of thee wilt hebben kunt u bij mij terecht.’

Zo ongeveer begroette ik de mensen die via de openslaande deuren De Kei binnenwandelden tijdens de Kunst4daagse. Daarna verwees ik ze voor eventuele Kunstvragen naar de twee exposerende kunstenaressen.
Marion Buijink kreeg veel belangstelling met haar samengestelde foto’s die ze ‘visuele poëzie’ noemt.
De beelden van verschillende steensoorten van Joan Kutsch Lojenga nodigden uit tot aanraken. Mooi om al die verschillende bezoekers met hun eigen voorkeuren en interesses rond te zien lopen langs de geëxposeerde kunstwerken. Ook mooi om de passie van de kunstenaressen te zien en horen.

Er was nog een derde expositie…… In de huiskamer waren op een smaakvolle manier de ‘kunstwerken’ van Kringloopkunst De Kei tentoongesteld. De resultaten van een Keispiratieworkshop door Rob Chevalier, een van de kunstenaars die Steenderen rijk is. Een expositie met een knipoog. Aangezien ik één van de deelnemers was geweest, kon ik de bezoekers, indien gewenst, informatie verschaffen. De poster met foto’s van ‘the making of’ was hier heel handig bij. Veel mensen waren aangenaam verrast en vonden het creatief en grappig; sommigen ook inspirerend.

Mensen uit de buurt heb ik gewezen op de diversiteit van activiteiten in het gebouw. Er waren veel bewonderende opmerkingen en ook vragen over het omvormen van een school naar ons aller De Kei. Misschien werd ik dan soms wel wat té enthousiast. Ik ben gewoon heel trots op ons mooie dorpshuis, vertel graag over het ontstaan en geef dan natuurlijk alle eer aan de bouwcommissie en de vrijwilligers van de bouwgroep. Geregeld hoorde ik van mensen dat ze in hún woonomgeving ook iets dergelijks zouden wensen. Het geeft een goed gevoel dat dat in Steenderen al gerealiseerd is. De kunstenaressen vonden het ook een zeer geschikte plek om te exposeren en lieten hun dank blijken met een doos lekkere gebakjes voor de vrijwilligers.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Koningsspelen ook op De Kei

De Kei verzorgt tijdens de Koningsspelen van basisschool De Pannevogel dit jaar workshops voor de bovenbouwjeugd.Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 21 april zijn de kinderen

Lees verder »