De plantjes in de schooltuintjes groeien weer gestaag

Half april is groep 4 van basisschool De Pannevogel onder leiding van Martje Eggens, Herman Jansen (vrijwilligers van De Kei) en meester Simon weer met de schooltuintjes bij De Kei begonnen en zo halverwege ben ik eens even een kijkje gaan nemen.

Wat een weelde; van peultjes tot aardbeien, van aardappels tot raapstelen en dan ook nog radijs en uien. Helaas zijn de radijsjes niet verder gekomen dan een rood worteltje met wat groen. “Mislukt”, zoals Martje dan zegt, maar dat kan gebeuren in een tuin.

Maar wat goed gelukt is, zijn de raapstelen; deze mogen dan ook geoogst en mee voor thuis. Lekker rauw in een stamppotje.

Verder wordt er onkruid gewied en helaas sneuvelt er wel eens een aardappel- of uienplantje, maar dat hoort erbij. Ook worden er beestjes ontdekt en zorgvuldig teruggezet in de tuin.

Als de tuintjes er weer netjes bij liggen, mogen de kinderen aalbessen plukken. Een enkel besje verdwijnt al in een mond; lekker en gezond.

Deze avond wordt nog een pompoenplantje, thuis voorgekweekt, in de tuin gezet en met Halloween gaan de kinderen deze oogsten. Het wordt dan een wedstrijd wie de grootste pompoen heeft.

Tot de zomervakantie wordt er nog om de week gewerkt in de tuintjes.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

KeiKids primeur

Er is nu een KeiKids-appgroep voor iedereen die als eerste op de hoogte willen zijn van alle activiteiten van KeiKids.Geen chat, alleen de posters van de KeiKids als

Lees verder »