Expositie Harry Hofman en Gerda Wisselink

Harry Hofman (Rha)

Harry is begonnen met tekenen en schilderen ongeveer vanaf zijn 10e jaar. Toen waren het vooral nog schilderijen over ridder- en cowboyavonturen. Vanaf z’n 30ste werd het allemaal wat serieuzer en is hij les gaan nemen. Vanaf 1975 heeft hij bij de Vrije Academie Amsterdam les gehad, in 1997 maakte hij de overstap naar de Vrije Academie Zevenaar. Hier bleef hij tot 2011, toen de school werd opgeheven. Vanaf dat moment is hij met schildervrienden een eigen schilderclub met eigen atelier begonnen. Harry heeft veel op locatie geschilderd alleen en met de groep. Hij heeft geen specifieke voorkeur voor onderwerpen en geen specifieke stijl. Hij schildert graag met acryl- en olieverf.

Gerda Wisselink (Zelhem)

Gerda is op haar 18e de kunstacademie in Arnhem gaan doen, is daarna altijd blijven schilderen en heeft ook les gegeven, maar heeft er niet echt haar professie van gemaakt. Bij een cursus van Bob Tomanovic in 1998 heeft ze een aantal mensen uit heel Nederland ontmoet en daarmee de schilderclub van Mill (Nijmegen) opgericht. Hier schildert ze één maal per maand mee. Ze heeft ook al meerdere keren in de kapel in Bronkhorst geëxposeerd. Haar stijl is realistisch of abstract; als er maar harmonie is wat betreft kleuren en compositie. Ze werkt het liefst met Artisanan, een soort waterverdunbare olieverf en soms met acrylverf.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Het Energieloket komt naar je toe

De komende tijd is Energieloket Achterhoek regelmatig in De Kei aanwezig. De energiecoaches zitten op maandag 8 en 22 april, 6 en 20 mei en op 3 en 17 juni van 9.30 tot 11.30 uur. in De Kei, Burgemeesters Plantenplein 1 in Steenderen.

Lees verder »