Fitgids 55+

Op verschillende plekken in de gemeente is de 55+gids te verkrijgen, o.a. in De Kei bij het sociaal team en op de foldertafel.

In de gids is een overzicht te vinden van alle beweegactiviteiten in Bronckhorst, gesorteerd op de 5 kernen.

Bewegingsarmoede vormt een van de grootste uitdagingen van de huidige tijd.
Populair gezegd wordt wel eens genoemd: ‘zitten is het nieuwe roken’. Onvoldoende bewegen geeft een verhoogd risico op lichamelijke aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en meer last van gewrichtsklachten en botontkalking, maar ook mentale aandoeningen hebben baat bij voldoende beweging. Voor depressie vormt bewegen een onderdeel van de behandeling en dementie, onze toekomstige volksziekte, wordt langer uitgesteld en blijft stabieler bij voldoende beweging waarmee opname in een zorginstelling uitgesteld wordt.

Welzijn Steenderen gaat samen met diverse deskundigen de komende tijd aan de slag om het beweegaanbod en mogelijke nieuwe beweegactiviteiten samen met verenigingen en organisaties verder bij jullie onder de aandacht te brengen.

De gemeente heeft beweegmakelaars die u graag willen adviseren over de mogelijkheden van een actieve levensstijl. Een advies van Lise Middelkoop is vrijblijvend en kosteloos. U kunt contact met haar opnemen door te bellen naar 06 – 86860449 of te mailen naar beweegmakelaar@bronckhorst.nl.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Proeverij Apetito

Welzijn Steenderen en Apetito nodigt je van harte uit voor de gratis Apetito Proeverij op dinsdagmiddag 24 mei van 14.30 uur tot 16.30 uur. Je

Lees verder »