Het blijft de moeite waard

Afgelopen zaterdag verzamelde een kleine maar gemotiveerde groep mensen zich bij De Kei om voor het 3e jaar op rij het dorp te ontdoen van zwerfvuil. Dit jaar deed ook wethouder Wilko Pelgrom mee om te ervaren hoe het in Steenderen gesteld is met de rommel op straat.

Na een gezellige start en kennismaking werden de vuilniszakken, grijpstokken en hesjes uitgedeeld. Gezamenlijk ging de groep op pad om een paar uur vuil te rapen. En zoals elke keer kwamen er na afloop reacties over wat er aangetroffen was. Dit jaar weinig blikjes en flesjes, de statiegeldregeling lijkt zijn vruchten af te werpen. En toch ook dit jaar weer sigarettenpeuken; mensen lijken niet te beseffen dat, hoe klein ook, deze jarenlang in de natuur blijven en schadelijke stoffen bevatten.

Alles bij elkaar werden er 2 grijze containers gevuld en was het dus weer de moeite waard. De ochtend werd afgesloten met soep en broodjes en het voornemen om volgend jaar weer mee te doen met deze Landelijke Opschoondag in maart.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Rob Gosselink overleden

We hebben helaas vernomen dat één van onze vrijwilligers op 10 december jl. is overleden.Rob Gosselink, actief als coördinator en docent bij de “Creatief met

Lees verder »

Repaircafé Steenderen

Weggooien, mooi niet! Morgen, 4 september, staan we weer voor je klaar! Heb je spullen die je graag gerepareerd wilt hebben?  Komt dan naar Repaircafé Steenderen

Lees verder »