Nationale Balkon Beweegdag

Eindelijk weer samen bewegen
Op donderdag kwam het nog met bakken uit de lucht en de voorspellingen voor vrijdag 4 juni waren ook niet goed, maar gelukkig bleek het zonnetje volop te schijnen. Zelfs de parasol en schaduwdoeken moesten hun dienst doen om de mensen uit de zon te houden. Lekker op het gras voor De Kei, de deelnemers hadden er zin in.

Muzikale omlijsting
Bram Bongers zorgde voor een muzikaal welkom met zijn gitaar. Even leek het concert al genoeg vertier te zijn. De muziek werd zo gewaardeerd dat de gymoefeningen wat later begonnen, maar toen moest iedereen er toch echt weer aan geloven. Langzaam werden armen en benen weer losgemaakt. Ze hadden immers lange tijd rust gehad. Toen deze waren opgewarmd werd het nog ingewikkelder. Ieke Salden, gymdocent, had een mooie mat waarbij iedere kleur en figuur een bepaalde oefening betekende. Dat was flink nadenken en sommige oefeningen werden best pittig. Ga er maar aanstaan, met je voeten een zwembeweging maken en met de handen omhoog alsof je appels plukt.

Startschot
In de pauze werd het “concert” voortgezet met nog meer mooie liedjes. Na nog een paar oefeningen en natuurlijk wat bijpraten was het genoeg voor de eerste keer, want na een hele lange “winterstop” is de Nationale Balkon Beweegdag het startschot geweest voor de herstart van de stoelgym in De Kei.
Vanaf donderdag 17 juni is er weer een wekelijkse les.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: