Open Steenderens kampioenschap sjoelen en tafeltennis


Op 26 januari was het dan zover; ‘de Open Steenderense’. Het toernooi waarbij de titel ‘beste sjoeler en tafeltennisser van Steenderen’ op het spel stond.

De inschrijving stond open voor alle inwoners; 16 sjoelers en 5 tafeltennissers waren van de partij. Naast de deelnemers waren er een aantal onafhankelijke scheidrechters aangetrokken en waren er de nodige supporters. Kortom een gezellige drukte op deze vrijdagavond in De Kei.

Het sjoelen
In de grote zaal stonden vier sjoelbakken. Rond elke bak zaten vier deelnemers die allemaal een keer mochten sjoelen. Daarna ging het viertal naar een andere bak; de kwaliteit van de bakken verschilde namelijk nogal. Door iedereen een potje te laten spelen op alle aanwezige bakken werd dit verschil opgeheven. Er werd flink fanatiek gestreden, waardoor hier en daar de sjoelstenen door de lucht vlogen. De meeste deelnemers hadden voorafgaand aan deze avond een paar maal op de vrijdagmiddag geoefend dat was wel zichtbaar in hun spel.

Tafeltennis
In het beweeglokaal stond een tafeltennistafel waarop de deelnemers hun kunsten vertoonden. Dit werd op een leuke en vooral leerzame manier begeleid door Gerrit Bosvelt en Collin Engbers van tafeltennisvereniging ‘Dropshot’ uit Zelhem. Alle spelers hebben tegen elkaar gespeeld, waarbij vooral de partij tussen Michael Schophaus en Gerrit Bosvelt erg spannend was.

Kampioenen
Bij een kampioenschap hoort voor de beste drie deelnemers een medaille. Deze werden aan het einde van alle wedstrijden door Jasper Geurts uitgereikt.
Bij het sjoelen had Garrit Kets de meeste punten bij elkaar gesjoeld, hij werd gevolgd door Willy Westerink. Voor de derde plaats moest een “sjoel-out” worden gehouden, omdat Jolanda Tiemes en Pieta Peppelman hetzelfde aantal punten hadden behaald. De sjoel-out werd gewonnen door Pieta, zij is dus derde geworden.
Bij het tafeltennis werd de eerste prijs behaald door Michael Schophaus, tweede werd Maria Schotman en derde Levi Schophaus, een hele mooie prestatie van dit 11-jarige talent. De foto’s van de winnaars staan hieronder; helaas niet van Willy Westerink.

Vervolg
Wegens het succes van deze activiteit heeft Stichting Welzijn besloten om voorlopig elke dondermiddag van 14.30 tot 16.00 uur de sjoelbakken klaar te zetten, zodat belangstellenden gezellig een potje kunnen sjoelen. De tafeltennistafel kan ook worden gebruikt als er in het beweeglokaal geen andere activiteiten zijn.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: