Succesvolle tweede bijeenkomst MS Vereniging Nederland in De Kei

Donderdag 30 november was de tweede bijeenkomst van MS Vereniging Nederland in De Kei
wederom succesvol. Vanwege de twee toegankelijke sprekers, de opkomst en de sfeer. Dit keer spraken MS verpleegkundigen E. Eggink (Gelre Ziekenhuis) en R. Heveling (Slingeland Ziekenhuis) over hun betekenis en dienstverlening voor MS patiënten, hun naasten en andere zorgprofessionals. In een toegankelijke en informele sfeer stelden de deelnemers vragen en ontstonden gesprekken. Bijvoorbeeld over onderwerpen als de manier van communiceren met de verpleegkundigen in het dagelijks leven, hoe zij samenwerken met de neuroloog en medicatie.
Op donderdag 29 februari organiseert de contactgroep weer een bijeenkomst in De Kei. De eerste van zeker vier bijeenkomsten in het nieuwe jaar in dorpshuis De Kei.
Dorpshuis De Kei, in Steenderen, is de ontmoetingsplek voor bijeenkomsten voor de nieuwe contactgroep in Gelderland.

De organisaties
MS Vereniging Nederland is de enige belangenvereniging in Nederland voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten.
Kerntaken zijn belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening. De vereniging komt op voor de belangen van de 8.500 leden en werkt vanuit 19 regio’s verdeeld over Nederland. Met de start van de contactgroep in Steenderen breidt het netwerk van de vereniging zich verder uit in Gelderland. Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.msvereniging.nl

Stichting Welzijn Steenderen (SWS) is de organisatie voor welzijn in Steenderen, Baak, Toldijk, Bronkhorst, Rha en Olburgen. De organisatie is actief op het gebied van welzijn, mobiliteit, financiën, mantelzorg en vrijwilligerswerk. SWS helpt mensen van jong tot oud door te adviseren en te informeren, te ondersteunen en te bemiddelen. Naast alle diensten biedt de stichting ook een scala aan activiteiten. Deze vinden voor een groot deel plaats in  dorpshuis De Kei en voor een deel ergens anders. Alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Deze activiteiten zijn te vinden op de kalender van de website van De Kei: dekeisteenderen.nl

Voor vragen en meer informatie: info@msvereniging.nl t.a.v. mevr. K. Zwaga.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: