Interview met Isa Luimes

Twintig jaren jong, lekker eigenwijs, heerlijk actief en vrijwilliger op De Kei. Wat willen we nog meer!

Opgroeien en onderwijs
Isa woont al haar hele leven in hetzelfde huis in Steenderen.
Ze ging naar openbare basisschool de Steenuil. “Fijn zo’n kleine school en kleine klas. Je wordt tenminste gezien”.
Ze speelde veel op het skatepark bij de sportvelden.
Isa wil hier waarschijnlijk niet blijven wonen, maar hoeft niet ver weg. “Zutphen is al oké”.
Haar middelbare school was het Isendoorn (MAVO) in Warnsveld, ze vond het een leuke school.
Isa is praktisch, creatief, vindt leren wat minder, maar is wel goed in wiskunde. “Ik ben kieskeurig, perfectionistisch en ik ben een denker”. Dat laatste betekent dat ze over alles heel veel nadenkt, niet persé doemdenken, maar wel alle scenario’s over hoe iets uit kan pakken.

Isa heeft net de opleiding Cibap (vakschool voor vormgeving) afgerond: mediavormgeving met specialisatie in grafisch design. Ze heeft veel stage gelopen en opdrachten voor opdrachtgevers gedaan; posters, flyers, sociale media, maar ook al coördinerende taken. Het diploma is bijna binnen.
Haar vervolgopleiding start in september. HBO Facility Management aan het Saxion in Deventer. “Ik wil toch meer dan alleen maar achter de computer zitten. Bijvoorbeeld leidinggeven of projecten aansturen. Ik vind contacten met mensen en aansturen leuk”. De richting is nog niet duidelijk, het kan richting horeca, evenementen of zorg worden. “Ik kijk wel wat ik leuk vind”.

Bezigheden
Isa is een enthousiast volleybalster bij WIK.
Ook houdt ze van gitaarspelen en zingen. Isa heeft een aantal jaren gitaarles gehad, ze speelt nu minder, maar dat komt wel weer.
Verder gaat ze graag shoppen met vriendinnen of met moeder en tante.
En ze heeft een vriend, dat is ook een leuke hobby.
Daarnaast heeft ze nog een bijbaan in de horeca.
Alles bij elkaar een actieve dame.

De Kei
En hoe ze dan naast al die drukte ook nog op De Kei verzeild is geraakt? Haar moeder raakte met Jasper Geurts in gesprek en werd uitgenodigd voor de “commissie voor iedereen”; een bijeenkomst voor geïnteresseerden in het reilen en zeilen van De Kei.
Isa ging mee uit nieuwsgierigheid, ze gaf haar mening over het gebruik van sociale media door De Kei en werd zo in de commissie communicatie getrokken. Er werd om haar mening gevraagd en vervolgens is ze posters en flyers gaan maken voor De Kei en zet ze berichten voor Instagram online. Verder is ze betrokken geraakt bij het KeiKidsTeam. Ze maakt hiervoor de posters en doet lekker mee met de activiteiten voor de Kids. Ze was actief bij de Burendag en ging mee de buurt in. Haar buurtfoto’s werden geplaatst in de krant Contact. Kortom: van het één komt het ander.
Op het Isendoorn heeft ze ook wel wat “vrijwillig” gedaan, maar dan omdat het moest. Nu vindt ze het heel leuk, omdat het aansluit bij waar haar interesses liggen.

Isa vindt dat nog veel meer mensen en dus ook jongeren betrokken kunnen raken bij De Kei. “Je kan er studeren, een spelletje doen, het is gewoon een plek waar je jezelf kan zijn”.
“De Kei mag nog meer van iedereen worden, dat iedereen zich thuis voelt en kan binnenwandelen”.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: