Lezing over het Plantenbos door Het Steenders Landschap

Het Plantenbos is een begrip in Steenderen en omstreken.
Dit bos is na de Ruilverkaveling Steenderen, begin jaren tachtig van de vorige eeuw, als compensatie voor het verdwijnen van de nodige houtwallen, knotbomen en meidoornhagen aangelegd.
Aan het beheer en onderhoud van dit nieuwe bos is de eerste 30 jaar niet veel gebeurd. Samen met de gemeente Bronckhorst en de Agrarische natuurvereniging ‘t Onderholt heeft Het Steenders Landschap (HSL) het initiatief genomen om het bos aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Steenderen en om de natuurkwaliteit te verbeteren. Inmiddels is een meerjaren beheerplan opgesteld en hebben de vrijwilligers van de HSL al het nodige werk verzet in het bos.
Op donderdagavond 18 april a.s. aanvang 19.30 uur verzorgen vertegenwoordigers van de HSL een lezing in De Kei. Zaken als de geschiedenis van het bos en de voormalige zomerdijk, die deels nog in het bos aanwezig is, het opgestelde beheerplan, de al uitgevoerde en nog uit te voeren werkzaamheden komen daarbij uitgebreid aan de orde.
De avond wordt afgesloten met prachtige filmbeelden, opgenomen met een wildcamera, van alles wat er leeft in het bos met toelichting van Garrit Kets.
De toegang (voor leden en niet leden van de HSL) is gratis.

Aanmelden kan hieronder.

Let op:

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van De Kei, neem contact op met communicatie@dekeisteenderen.nl als dit niet zo is.

Voorwaarden:

  • Bij aanmelding ga je akkoord met het volgende:
    Wanneer je onverhoopt niet kan op de datum van de door jou geboekte activiteit , maak dan iemand anders blij door je ticket weg te geven of door te verkopen. Is dit een probleem neem dan contact op met De Kei.
    Wanneer er van de kant van De Kei wordt geannuleerd zal er een nieuwe datum worden aangeboden. Mocht deze nieuwe datum niet uitkomen, dan graag even overleggen met De Kei over eventuele geldteruggave.
  • Let op: vanuit de Kei laten wij graag zien waar we mee bezig zijn. Tijdens onze activiteiten worden daarom soms foto’s gemaakt. Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met beeldmateriaal en we plaatsen bij foto’s geen namen. Maar we vinden het belangrijk om jouw toestemming te vragen voor het gebruik de foto’s. Met je aanmelding vragen we daarom vooraf toestemming voor het gebruik van eventueel gemaakt beeldmateriaal. Wanneer je niet wilt dat er foto’s worden gebruikt, graag even contact met ons opnemen. Dan houden we hier rekening mee.
Tags: ,