Boekenruilkast

Boekenruilkast De Kei is een kast die altijd open is voor iedereen tijdens de openingstijden van dorpshuis De Kei. Hier kan je boeken en puzzels halen en terugbrengen.

Elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur is er een Boekeninloop waar een vaste vrijwilliger aanwezig is.
Op deze middag kan er ook iets ontstaan wat met samen lezen, bekende schrijvers, nieuwe boeken, het nieuws of iets dergelijks te maken heeft.

Wat is de bedoeling van de boekenruilkast?
Tijdens de openingsuren van de Kei is iedereen welkom om in de boekenruilkast te kijken of er iets van haar/zijn gading bijstaat. Als dat zo is, mogen maximaal drie boeken en/of één puzzel geleend worden. Zijn de boeken gelezen dan kunnen ze gaan ‘zwerven’, d.w.z. dat ze doorgegeven worden aan een andere lezer of ze kunnen weer inbrengkast gezet worden.

Het is een RUILkast, dus het is ook fijn dat leners een boek uit hun eigen boekenkast brengen dat ze met veel plezier gelezen hebben en waarvan ze denken dat een ander daar ook plezier aan kan beleven. Van de teruggebrachte of ingebrachte puzzels verwachten we dat ze compleet zijn.

Is de boekenruilkast een bibliotheek?
Nee, de boekenruilkast kan en wil nooit de bibliotheek en de diensten daarvan vervangen.

In de boekenruilkast staan geschonken boeken. Het zijn niet de nieuwste exemplaren en er kan niet gereserveerd worden.

Welke boeken kunnen gedoneerd worden?
Bijna alle soorten boeken zijn welkom. We hebben boeken over heel veel verschillende onderwerpen. We vragen wel om zelf te kijken of het toegankelijke boeken zijn.

Welke boeken liever niet?
Boeken die vergeeld zijn door zonlicht of tabaksrook
Boeken die niet netjes eruitzien (vlekken, scheuren)
Boeken die incompleet zijn
Boeken waarin van alles onderstreept/geschreven is (alleen een naam of wens voor in het boek is natuurlijk geen probleem)
Encyclopedieën
Boekenweekgeschenken of andere gratis boeken die veel mensen al hebben

Welke boeken niet?
Boeken die een bepaalde politieke stroming of religie verheerlijken of wervend op dat gebied zijn, ongeacht welke  stroming of religie.
Bij twijfel: gewoon in de inbrengkast leggen. Dan kijken we er naar