Bericht van het bestuur van Welzijn

Samenwerking Welzijn Steenderen met Stadskamer Doetinchem.
Vanaf 1 november jl. is Stichting Welzijn Steenderen een samenwerking aangegaan met de Stadskamer Doetinchem. Deze organisatie helpt mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De Stadskamer wordt als concept verder uitgerold in gemeentes rondom Doetinchem en per 1 november heeft gemeente Bronckhorst zich aangesloten bij de Stadskamer. Welzijn Steenderen is de eerste stichting binnen onze gemeente die daadwerkelijk de samenwerking aangaat onder de naam Dorpskamer.

Het concept Dorpskamer past helemaal binnen ons Dorpshuis! In Steenderen is De Kei/Welzijn Steenderen er voor iedereen; niemand wordt over het hoofd gezien, ook als het even minder gaat. In De Kei is iedereen welkom voor een praatje, bakje koffie of thee, een spelletje, een activiteit of voor advies van welke aard ook!!

Om de Dorpskamer in De Kei vorm te geven is Jasper Geurts per 1 november jl. in dienst getreden als Sociaal Cultureel Werker van Stadskamer Doetinchem. Hij kan daarmee rekenen op professionele ondersteuning, vakgerichte opleidingen en contacten met gelijkgestemde collega’s. Welzijn Steenderen profiteert hier tevens van, omdat de continuïteit van de professionele hulp is gewaarborgd en Jasper nu tevens zal worden vervangen bij vakanties e.d. De dienstverlening blijft daarmee continu op hetzelfde niveau!

Om de rol van Jasper goed uit de verf te laten komen zullen diverse beheerderstaken stap voor stap worden overgedragen op onze vrijwilligers. Voor enkele specifieke beheerderstaken zijn we op zoek naar een vrijwillige parttime beheerder. Overigens zullen de beheerder en Jasper nauw blijven samenwerken om de activiteiten in De Kei blijvend soepel te laten verlopen.

Hoewel er misschien op het eerste gezicht weinig verandert ten opzichte van nu, wordt de dienstverlening achter de schermen naar verwachting stap voor stap professioneler. We staan nu aan het begin van de samenwerking. Wat er verder op ons pad komt zal de tijd leren.

Het bestuur van Welzijn Steenderen is bijzonder blij met bovengenoemde ontwikkelingen en verheugt zich op de samenwerking met Stadskamer Doetinchem. Wij wensen daarbij Jasper heel veel succes en plezier in zijn nieuwe rol en zijn blij dat hij voor Welzijn Steenderen en De Kei zijn werkzaamheden voort kan zetten.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Legowedstrijd

Bouw deze kerstvakantie je mooiste zelfverzonnen Legocreatie en lever deze in bij De Kei.De jury zal de inzendingen beoordelen en wie weet win jij wel een prijs!

Lees verder »