Bewegen voor iedereen!

(foto: overhandigen cheque Marga Leerkes(TCS) aan Rinse Kooistra (voorzitter Stichting Welzijn Steenderen).

(Ingezonden door: Anita Bongers, bestuurslid Welzijn Steenderen / De Kei)

Dat bewegen goed is dat weten we wel. Maar stel dat je niet kan sporten, doordat je lichaam het (even) niet goed kan of vanwege de kosten. Daarom willen we een laagdrempelig beweegtoestel buiten bij De Kei neerzetten.

Dat het lichaam het even niet meer kan heb ik in 2003 meegemaakt. Na een infarct was lopen naar het marktplein voor mij al te ver. Door te oefenen en te proberen was het uiteindelijk mogelijk om in 2012 vier keer 40 kilometer te lopen in Nijmegen. Wat een happening is dat. Maar ook; wat een ervaring was het om dat weer te kunnen.

Na mijn val met de elektrische fiets vorig jaar was er weer zo’n moment; niet veel kunnen en vooruit willen. Dus ging ik weer aan het wandelen.
Het mooie van wandelen is dat je tijd hebt om na te denken, alles te overzien en vooruit te kijken. Toen ontstond het idee om toch weer te proberen naar Nijmegen te gaan, om de Vierdaagse te lopen, en weer om geld op te halen. Ik weet zelf hoe belangrijk in beweging blijven is, maar zie het ook om me heen; twee lieve mensen die heel dicht bij me staan, beide hebben Parkinson, maar door te bewegen blijven ze ‘op de been’. Of mensen die een nieuwe heup krijgen en door te bewegen veel sneller weer hun leven op kunnen pakken. Bewegen, op welke manier dan ook, zou voor iedereen dagelijkse routine moeten zijn.

Samen met Therapeutisch Centrum Steenderen (TCS, voorheen fysiotherapie Leerkes) hebben we gekeken naar wat een geschikt apparaat voor bij De Kei zou zijn en we weten waar we voor sparen! We hopen dit op de Burendag op 28 september te kunnen onthullen.

De opbrengst van de fietsmarathon voor het 25-jarig jubileum van de praktijk van maar liefst €605.- (zie foto!) is een eerste fantastische bijdrage om deze aan te kunnen schaffen. Maar er is meer nodig.

En daarom ga ik de Vierdaagse in Nijmegen (16 tot en met 19 juli) lopen om geld op te halen voor een mooi beweegtoestel in de tuin van De Kei. Zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te gaan bewegen.

Help je mee?

Via deze QR-code komt het bedrag direct op de rekening van Stichting Welzijn. Er staat ook een bus in De Kei.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: