Expositie kunstproject van De Pannevogel

’s Ochtends 2 juni jl. heeft kunstenaar Joyce Gouda een kunstproject met groep 5 van basisschool De Pannevogel op De Kei gedaan. ’s Middags was al de officiële opening met een speech van Rinse Kooistra, voorzitter Stichting Welzijn Steenderen. Hij was onder de indruk; het oog voor detail en kleur dat gebruikt is in de werken. Lars Reulink mocht uit handen van Django de Beijer, die de dag daarvoor een jeugdlintje van de gemeente Bronckhorst had ontvangen, de versierde schaar aannemen en het lint doorknippen.

Alle 18 kinderen kregen de opdracht dat van De Kei te schilderen wat hen het meest aanspreekt. Direct op het doek werken was voor sommige kinderen spannend, maar het resultaat is er niet minder om. Er is enthousiast gewerkt en met trots werden de kunstwerken ’s middags dan ook aan het publiek getoond.
De expositie is de komende maanden te bewonderen tijdens openingstijden van De Kei.
Drie kunstenaars werden geïnterviewd.

Timo Rouwenhorst
“Schilderen is leuk, ik heb heel precies gewerkt. We mochten al 2 weken over de opdracht nadenken, maar ik heb toch vanmorgen pas bedacht wat ik ging schilderen; de poeltafel of luk. Joyce geeft leuk les.”

Isa Croes
“Ik vond de bloemenvaas leuk om na te schilderen. Als techniek heb ik met de kwast gespetterd. Ik vond het een leuke opdracht. Ik was al veel vaker op De Kei met mijn moeder om kaarten te maken.”

Levi Schophaus
“Ik heb de langste boekenkast ter wereld geschilderd, het is een mooie kast en ik houd wel van lezen. Ik vind schilderen leuk, doe dat meestal op school. Ik vond deze opdracht leuker dan de opdrachten op school, omdat we nu zelf mochten bedenken wat we gingen schilderen”.

Juf Letty en Juf Manon van De Pannevogel zijn blij met het resultaat en trots op de kinderen.
Joyce Gouda, die tegenwoordig de exposities regelt, laat hiermee zien dat de expositiemogelijkheid voor alle leeftijden geldt, dus kom maar op kunstenaars en meld je aan.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: