Gerrie Gal benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau!

Bijbehorende onderscheiding opgespeld door burgemeester Van der Tas.

Een mensenleven lang de maatschappij dienen als vrijwilliger, met als doel om anderen te helpen. Gerrie was en is daar altijd duidelijk over geweest: “We zijn er in dit leven om mekaar te helpen” is haar motto. En dat hééft ze gedaan en dat doet Gerrie nu nog; ondanks dat fysieke belemmeringen het haar niet altijd even gemakkelijk maken is ze nog bijna dagelijks in De Kei te vinden en al 3 (!) decennia lang bestuurslid van Stichting Welzijn Steenderen.

In vogelvlucht:
Op basisschool De Steenuil was Gerrie jarenlang naast schoonmaakster vooral ook hulpouder. Vervolgens zette ze zich tót begin 2019 in voor De Zonnebloem, waar ze jarenlang o.a. lid was van de duwers tijdens het jaarlijkse evenement “Roll Over Bronckhorst”. Daarnaast was ze ruim 45 jaar actief lid (en een periode secretaris) van de lokale EHBO in Steenderen, heel toepasselijk Het Oranje Kruis! Meer dan dertig jaar heeft ze zich tot heden ingezet voor de Stichting Welzijn Steenderen, welke eerst als thuisbasis Ouderen Zorgcentrum De Bongerd had. In de grote zaal van De Bongerd werden bijna dagelijks van allerlei activiteiten georganiseerd. Kleinzoon Gijs wist het wel: “Als je oma zoekt en niet thuis treft, kijk dan maar in De Bongerd!”. Vanaf 2019 werden de ouderenactiviteiten overgeheveld naar Dorpshuis De Kei, gevestigd in de voormalige Sint Joannes School.

Na een grondige verbouwing van deze school, waarbij manlief Willie zich ook niet geheel onbetuigd heeft gelaten (en vandaag de dag nóg mede bijdraagt aan het onderhoud van de technische installaties) werd de oude school nu een prachtige ontmoetingsplek voor oud én jong!  Gerrie heeft die overgang, die niet geheel zonder slag of stoot ging,  intensief meegemaakt en heeft zélf mee aan het stuur gezeten. En haar rol binnen het bestuur duurt nog voort. Ze is een vraagbaak, belangstellend, immer positief kritisch en altijd nog actief in de begeleiding van de handenarbeid, de warme maaltijd op woensdag en de maaltijdbezorging aan huis. Ook neemt ze nog altijd deel aan het maandelijks activiteitenoverleg.

Vele liefdadigheidsinstanties konden door de jaren heen op haar rekenen als er op gezette momenten gecollecteerd werd:  Kinderhulp, waar ze vaak meerdere routes liep als er te weinig collectanten waren, de Maag-Lever-Darm stichting, het Diabetesfonds,  en het Epilepsiefonds. Men kon altijd een beroep op haar doen.

Deze Koninklijke onderscheiding komt haar dus van harte toe en werd vrijdagochtend 26 april aan haar uitgereikt door de Burgemeester van Gemeente Bronckhorst mevrouw Van der Tas. De plechtigheid, waarbij nog 9 andere inwoners van Bronckhorst een lintje mochten ontvangen vond plaats in de Remigiuskerk te Hengelo (Gld). Op vrijdagmiddag was er in De Kei een receptie georganiseerd waar alle vrijwilligers voor uitgenodigd waren om Gerrie te feliciteren!

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Tuinclub De Kei start nieuw seizoen

Bij Tuinclub De Kei begint het al weer te kriebelen voor een nieuw tuinseizoen.
Ergens in maart wordt er gesnoeid en vanaf half april worden de reguliere dinsdagavonden weer opgepakt. Lijkt het jou nou ook leuk, leerzaam of gezellig?
Neem dan contact op met Martin Nieuwenhuis of kom langs.

Lees verder »

Lezing “Grenzen verleggen”

Op woensdag 8 mei van 19.30 – 21.30 uur neemt dorpsgenoot Lenie van der Marel ons mee in een persoonlijk reisverhaal en wat ze letterlijk en figuurlijk onderweg tegenkomt. Via een zelf gemaakte fotoserie zal ze haar reisverhaal met ons delen. Tijdens deze reis verlegt ze letterlijk en figuurlijk grenzen en inspireert ze haar luisteraars. Het wordt een boeiende avond.

Lees verder »