Interview met Joop Rutten

Joop Rutten is bestuurslid van Welzijn Steenderen sinds 2010 en gaat binnenkort stoppen. Hier zijn “Kei”verhaal.

Keiverhaal
Interview met Joop Rutten op 17 -12 -2020 door Erika Kuik

Bestuurslid
Joop is al sinds 2010 bestuurslid (secretaris)van Welzijn Steenderen. Daarvoor was hij net met pensioen gegaan, hij was ambtenaar bij meerdere gemeenten in Nederland en had er 12 jaar als raadslid opzitten. Nu is hij ook bijna aan het eind van deze loopbaan. “Na 10 jaar is het tijd voor iemand anders”, vindt hij.

Motto
Hij zal wel altijd iets voor de samenleving willen blijven betekenen. Het motto: “In het leven is het belangrijker te geven dan te nemen” spreekt hem erg aan. Hij is nog bestuurslid van de bridgeclub en Stichting De Bronkhorstermolen. Daarnaast houdt hij van wandelen, muziekvoorstellingen en van het werken in zijn groentetuin in Bronkhorst.

Ik vraag hem wat hij van De Kei vindt
Voluit komt er de volgende tekst: “Prachtig! Ik had eerst wat schroom, maar langzaam maar zeker kreeg ik er (ook financieel) vertrouwen in. Het is een plek voor jong en oud, het moet nog vorm krijgen, maar ik heb vertrouwen dat het op gang komt. Ik hoop dat het voor de omgeving een blijvende aantrekkende functie voor activiteiten heeft. Het gebouw is degelijk en puntgaaf.”

Waarvoor blijf je straks  naar De Kei komen?
“Ik zou wel willen helpen bij de Open Tafel of bij het schooltuintjesproject dat Martje Eggens aan het opstarten is met basisschool De Pannevogel. Verder zou het leuk zijn om overdag te kunnen bridgen op De Kei. Ook lijkt het me gezellig om mensen gewoon te ontmoeten in De Kei, even een praatje te maken. En als er workshops rondom koken komen ben ik van de partij!”.

Joop blijven we dus wel zien op De Kei, ook als hij geen bestuurslid meer is.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: