Interview met Anne-Mieke van Vliet

Kei-verhaal  Anne-Mieke van Vliet 

Steenderen

Anne-Mieke woont al 28 jaar in Steenderen. Samen met haar man Anton kwam ze vanuit Warnsveld hier naartoe, omdat ze een andere woning zochten. Het voelde meteen goed. “We werden leuk opgevangen in de buurt en wegwijs gemaakt in Steenderen. Het was rond de kermis en de tip over het afzetten van de straat, in verband met de optocht, was erg welkom.”

De inburgering kwam vooral toen dochter Nina naar school en naar het zwembad ging.

Juf

Anne-Mieke heeft als “juf” in het basisonderwijs gewerkt en is sinds 4 jaar gestopt. “Ik heb 40 jaar met plezier gewerkt, maar mis het niet. De laatste jaren heb ik als minder leuk ervaren door allerlei veranderingen die frustreerden. In mijn ogen zijn veel mooie dingen verdwenen en is het beroep uitgehold.”

Nu is ze druk met allerlei hobby’s, zoals internationaal dansen, zingen, buiten zijn in de natuur. Daarbij vindt ze het fijn regisseur te zijn van haar eigen dagen. “Ik ben een projectenmens en wil altijd nieuwe dingen leren. Zo ben ik net begonnen met gitaarles.”

Kennismaking met De Kei

Na een artikel in Contact over de aanstaande verbouwing was haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze wilde wel helpen, maar niet klussen. En zo werd ze notulist van de bouwcommissie.

Eerst waren de vergaderingen in De Bongerd, maar zodra het kon zaten ze in De Kei te vergaderen tussen de puinhopen. “Zo zie je wel hoe opbouwen gaat, elke week zagen we verschil en langzamerhand zagen we dit mooie resultaat ontstaan.”

“Na deze klus was er februari 2020 een bijeenkomst in De Kei en kon je je aanmelden als je iets wilde betekenen in de toekomst en zo heb ik me aangemeld voor een volgende Kei-klus. Daardoor zit ik nu bij de inloop van Welzijn op vrijdagmiddag.”

Flash-back

Anne-Mieke  vertelt dat ze als kind het opbouwen van een dorpshuis heeft meegemaakt in Diepenveen, het dorp waar zij opgroeide. Ook hier verdween een basisschool en kwam er een dorpshuis terug. Daar werd de school met de grond gelijk gemaakt en werd er nieuw gebouwd. Ze vindt het gaaf dat hier het oude gebouw bewaard is gebleven en heeft veel respect voor denkers en doeners die dit voor elkaar hebben gekregen.

Sowieso vindt ze het een goed initiatief, omdat ze dit wel een beetje miste in Steenderen. Een plek voor heel Steenderen waar je binnen kan lopen. “Ik weet wat het kan betekenen voor een dorp!”

Wens

Ze zou graag workshopachtige dingen doen op De Kei rondom muziek, zang en of kunst. Met een kleine groep een keer of 8 ergens mee bezig zijn.

“Ik hoop dat dit gebouw echt een gebouw wordt waar iedereen binnen kan lopen zonder drempels in welk opzicht dan ook.”

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Met Omroep Gelderland op pad

Eerste opname dagen Onder leiding van het team van Omroep Gelderland en natuurlijk presentatrice Angelique Krüger, hebben twee vertegenwoordigers per deelnemend Dorpshuis op 19 en

Lees verder »