Interview met Annie Reintjes-Kock

Op naar het Paradijs

Annie (1955) bracht haar jeugd door in Wijnbergen (gemeente Bergh).
Na de lagere school heeft ze in Doetinchem de INAS richting verzorging gedaan en is daarna in Zevenaar gaan werken in de verpleging.

Ze ging in 1974 in Steenderen wonen met Wim. Samen hebben ze 2 dochters gekregen. Toen de meisjes naar school gingen, is Annie bij De Welkoop gaan werken. Eerst in Steenderen, waar nu “Het Breukink” staat en later in Toldijk. “Eigenlijk ben ik er ingerold en vervolgens meegegroeid.”
Vorig jaar heeft ze na 40 werkzame jaren afscheid genomen.

Ze hebben 20 jaar aan de Burg. Smitstraat gewoond en zijn daarna naar de Meidoornstraat op het Paradijs verhuisd.

En hoe vul je dan nu je tijd?

Vroeger deed Annie veel aan handwerken o.a. naaien, borduren en haken.
Tegenwoordig is ze druk met tuinieren, lezen, fietsen met Wim, wandelen en ’s zomers zwemmen als het kan. Wandelen doet ze ook, graag alleen en met muziek op de oren.

De Kei

In maart 2020, na de bijeenkomst op De Kei, is Annie gestart bij de tuinclub De Kei. Elke dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur komt het groepje samen. Eerst wordt er gewerkt en daarna koffiegedronken. De tuin is best groot en ze hebben al veel onkruid gewied, vooral in de tuin aan de kant van de Dr. A. Ariënsstraat. Het resultaat mag er zijn.

Toen afgelopen oktober de Inloop op De Kei startte is Annie ook daar aangehaakt en is ze er elke donderdagmiddag te vinden voor wie er graag even uit wil, juist tijdens de lockdown.

Ondertussen heeft ook Gerdien van NoaLies een beroep op haar gedaan en is ze op maandagochtend daar te vinden. Ze vindt het een leuke start van de week, ziet er veel bekende mensen en vindt het leuk om verhalen te horen en gesprekjes te voeren.

Over het algemeen is Annie positief over De Kei. “Er wordt veel bedacht door veel verschillende mensen en iedereen is welkom. Ik hoop dat alles weer snel van start kan gaan”.

Toekomst

Ik vraag Annie hoe ze naar de komende tijd kijkt.
“Als straks de coronamaatregelen versoepeld worden, moeten we natuurlijk even zien wat het wordt. In ieder geval gaan dan de activiteiten van Welzijn weer van start. Ook mijn eigen activiteiten nemen dan weer toe. Tuinclub De Kei en NoaLies blijf ik voorlopig doen. Verder wil ik graag mijn vrijheid behouden om zelf mijn week in te vullen. Incidenteel spreekt me meer aan dan structureel er nog iets bij doen.
We zijn van plan om veel te fietsen en vooral te genieten van dat wat er komt, het liefst zonder corona.”

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Houtbewerkers gezocht

Houtclub “Creatief met hout” zoekt nieuwe deelnemers om een fantastische hobby met heerlijk materiaal te komen uitoefenen.Elke woensdagochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur, zijn

Lees verder »

Seniorenkermis

Woensdagmiddag 13 september om 14.00 uur is de aftrap van de Steenderense Kermis. Er is seniorenvermaak voor alle senioren in en rondom Steenderen in De

Lees verder »