Lezing over het Plantenbos

Het Plantenbos is een begrip in Steenderen en omstreken.
Dit bos is na de Ruilverkaveling Steenderen, begin jaren tachtig van de vorige eeuw, als compensatie voor het verdwijnen van de nodige houtwallen, knotbomen en meidoornhagen aangelegd.
Aan het beheer en onderhoud van dit nieuwe bos is de eerste 30 jaar niet veel gebeurd. Samen met de gemeente Bronckhorst en de Agrarische natuurvereniging ‘t Onderholt heeft Het Steenders Landschap (HSL) het initiatief genomen om het bos aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Steenderen en om de natuurkwaliteit te verbeteren. Inmiddels is een meerjaren beheerplan opgesteld en hebben de vrijwilligers van de HSL al het nodige werk verzet in het bos.
Op donderdagavond 18 april a.s. aanvang 19.30 uur verzorgen vertegenwoordigers van de HSL een lezing in De Kei.
Zaken als de geschiedenis van het bos en de voormalige zomerdijk, die deels nog in het bos aanwezig is, het opgestelde beheerplan, de al uitgevoerde en nog uit te voeren werkzaamheden komen daarbij uitgebreid aan de orde.
De avond wordt afgesloten met prachtige filmbeelden, opgenomen met een wildcamera, van alles wat er leeft in het bos met toelichting van Garrit Kets.
De toegang (voor leden en niet leden van de HSL) is gratis.
Er is ruimte voor 50 personen.

Aanmelden kan via deze link.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Geboorte Luc

Op maandagavond 31 oktober zijn wij trotse ouders geworden van Luc.Met ons gaat het erg goed.Namens ons alle 4 heel erg bedankt voor alle kaartjes

Lees verder »