Reanimatoren gezocht

Meld je aan voor een training ‘Reanimatie van volwassenen’ bij De Kei.
Sinds maart dit jaar beschikt De Kei over een AED. Dat is niet voor niks. Iedereen kan op een onbewaakt moment getroffen worden door een hartstilstand. Daarom is het voor bezoekers en vrijwilligers die regelmatig in De Kei verblijven een geruststellende gedachte dat er bij zo’n calamiteit een levensreddend apparaat in de gang hangt!
De AED die in De Kei hangt is in principe alleen beschikbaar tijdens openingstijden van De Kei. Bij calamiteiten wordt altijd 112 gebeld en komt er een gekwalificeerd persoon om de getroffen persoon te reanimeren. Elke minuut telt in zo’n situatie. Vandaar dat er nu ook bij de Kei een AED binnen hangt!
Om de kans dat er snel iemand ter plaatse is te vergroten, zijn we op zoek naar vrijwilligers binnen De Kei en andere geïnteresseerden in Steenderen die een cursus ‘Reanimeren van volwassenen’ willen volgen. Je leert onder begeleiding hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Je mag dan oefenen op reanimatiepoppen.
Lijkt je dit wat, meld je dan aan bij Rinse Kooistra (voorzitter@welzijnsteenderen.nl) of bij Jasper Geurts (06-26308003 of bij de Kei). Bij voldoende interesse wordt er een Oranje Kruis-cursus georganiseerd.
Doe jij mee? Help levens redden!!!

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Morgen is het zover!

Zaterdag 10 oktober komt de film van De Kei online! Kom digitaal binnenkijken hoe mooi het allemaal geworden is en wat er allemaal mogelijk is.

Lees verder »