Spektakel tijdens The Hunt


Was je afgelopen woensdag 12 juli in Steenderen, dan kan je het niet gemist hebben. Spektakel in Steenderen, rennende jongeren in witte overals en overal politie en brandweer op de been.
Wij organiseerden in samenwerking met politie, brandweer, het Sociaal Team en jongerenwerk een middag waar nog lang over nagepraat zal worden. In totaal 43 jongeren hadden de opdracht om 3 stempels te halen en het snelste binnen te komen , zonder gepakt te worden door de politie!
Dat de politie zijn vak verstaat bleek wel die middag. Maar 6 van de 43 jongeren haalde de finish met de benodigde stempels. Django ging als een speer en was met 13 minuten al binnen, op zijn hielen gevolgd door Guus die hem maar net kon bijhouden. Zij hadden een tweede kans niet nodig, maar wanneer jongeren snel gepakt waren kregen ze, bij het sociaal team dat in het dorp rondliep, een nieuwe kaart waarmee ze het nog een keer konden proberen.
Het was een middag waarbij ruimte was voor een laagdrempelig contact tussen jongeren, politie, brandweer, sociaal team, jongerenwerk en De Kei. Na de briefing werden de jongeren door de brandweer naar het dorp gebracht en er kwamen mooie gesprekken op gang over ‘hangplekken’, boetes voor het opvoeren van de brommer en er is veel gelachen; vooral toen een automobilist zijn burgerplicht deed, uit de auto vloog en de politie hielp een meisje aan te houden. Uiteraard kreeg zij nog een kans!
Niet alleen voor de deelnemers was het een middag om niet te vergeten. In De Kei was van alles te doen waar jong en oud op af kwam. Je kon de beelden van de drone live volgen op groot scherm, een VR bril uitproberen, gamen, tafeltennissen en na de prijsuitreiking door burgemeester Marianne Besselink werd er afgesloten met een heerlijk frietje.
Dankzij ruim 30 vrijwilligers en sponsoren werd het een dag om nooit te vergeten!

Klik hier voor de vele foto’s
gemaakt door Folkert Wijmenga, Harold Aalderink, Menno Leistra, Theo Jansen en vele anderen.

En houdt de website in de gaten, binnenkort volgt er nog een prachtige aftermovie!

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: