Afscheid van drijvende kracht biljarten en darten in De Bongerd / De Kei


(tekst Margo van Steen)

Tijdens het biljart- en darttoernooi, gehouden op zaterdag, 26 november in het Steenderense dorpshuis De Kei legde Daan van der Kolk zijn taak als coördinator van het spelgebeuren officieel neer en nam hij afscheid van ‘zijn’ biljarters en darters.
Zo’n 25 jaar geleden was hij, onder de paraplu van toen nog Stichting Welzijn Ouderen, de drijvende kracht achter het opzetten van biljart-viertallen. Toen met name door het internationale succes van Raymond van Barneveld het darten in Nederland populair werd, zette hij ook de schouders onder de start van darten in De Bongerd. En met succes!

Om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet sprak Rinse Kooistra, voorzitter van Stichting Welzijn Steenderen hem toe. Het bleef niet alleen bij woorden; een mand met allerlei lekkernijen kreeg hij overhandigd. Vanzelfsprekend werd ook zijn vrouw Joke niet vergeten, zij kreeg een boeket bloemen.

Bij de biljarters en darters was met de pet rond gegaan. Een verbronsd beeldje van een biljarter die de pomerans van zijn keu krijt, kwam hem toe als blijk van grote waardering voor zijn inzet en betrokkenheid bij de spellen. Voor hem en zijn vrouw waren er bloemenbonnen om over een paar weken om te zetten in kerststukken. Voor het overgebleven bedrag kunnen Daan en Joke zelf een mooie bestemming kiezen.

Toernooiwinnaars
De biljartbeker werd gewonnen door Jos van Leussen, de superbokaal door Harry Dieks. Bij het darten kwam Harry Borgonjen als winnaar uit de strijd.

Lijkt het u ook wel wat om in De Kei te gaan biljarten of darten, wilt u het leren? Loop gerust eens binnen als daar een groepje speelt; de tijden, waarop het biljart onder het zeil vandaan komt, het dartbord staat opgesteld, zijn te vinden op de website van De Kei. Voor informatie kunt u ook contact opnemen met Margo van Steen, tel. 450 480.
Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Kunst-4-daagse in De Kei

Ook De Kei is dit jaar van 9 tot en met 12 mei locatie voor een aantal deelnemende kunstenaars aan de Kunst-4-daagse Bronckhorst.
We zijn open van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees verder »