Biljart- en darttoernooi

(Verslag van Margo van Steen)

Op zaterdag, 26 november 2022 werd in De Kei een biljart- en darttoernooi gehouden, u heeft daarover al gelezen in het artikel over het afscheid van Daan van der Kolk als coördinator van het hele spelgebeuren. Maar over het toernooi zelf eerlijk gezegd nog maar weinig, dat maken wij nu goed!

Jarenlang was De Bongerd de ‘thuisbasis’ voor de biljarters en de darters. Vanwege corona en daarna ziekte van Daan werd het toernooi enkele malen uitgesteld. Op 26 november was het dan eindelijk tijd voor het allereerste toernooi in De Kei!

Was de indeling in De Bongerd gesneden koek, in De Kei moest vanzelfsprekend een geheel nieuwe worden bedacht. Waar zetten we het (verrijdbare) dartbord neer, hoe richten we het biljartlokaal en het café in om zoveel mogelijk belangstellenden er met hun neus op te laten zitten, hoe doen we het met de catering nadat Janny Wieggers, jarenlang ‘hoofd catering’ had aangegeven andere verplichtingen te hebben?

Zoals Jasper zegt: denk niet in problemen maar in oplossingen. En die werden natuurlijk gevonden.
Met hulp van Gerrit Westerink en Harry Borgonjen werden tafels en stoelen versjouwd; met de twee Annie’s, Annie Steentjes en Annie Borgonjen, was het serveren van hapjes en drankjes doorgesproken. En: het toernooi kon beginnen!

Van de 35 biljarters en/of darters , die wekelijks in De Kei spelen, waren er 25 die het tegen elkaar opnamen.  Van de 10 die er niet bij waren, had een aantal aangegeven er vanwege andere afspraken er jammer genoeg niet bij te kunnen zijn. Een aantal anderen houdt niet van wedstrijdjes maar zij missen dan wel een heel gezellige middag. Want dat was het!

Er werd fanatiek gespeeld, met name bij het darten. Het ontlokte een bezoekster, die met een paar kinderen het bed van Sinterklaas van heel dichtbij wilde bekijken, de opmerking: “Er wordt hier geschoten”. Nee hoor, geen wild west taferelen in De Kei, het waren de doffe klappen waarmee de dartpijltjes het bord raakten.
Bij de biljarttafel ging het er wat ingetogener aan toe; als de speelbal de andere twee, ook al was het  haast geluidloos, raakte, kon een carambole worden genoteerd.

Halverwege de middag maakte Daan van der Kolk, vergezeld van zijn vrouw Joke en enkele familieleden, zijn opwachting. Na een pauze waarin Daan bedankt werd voor zijn meer dan 25 jarenlange inzet voor het biljarten en darten in De Bongerd / De Kei, werden de spellen hervat.

Winnaars
Aan het einde van de middag werd de balans opgemaakt.
De biljartbeker was voor Jos van Leussen met 31 caramboles in 10 beurten, gevolgd door Theo Wolbrink op de tweede plaats met 19 caramboles en Arie Wassink met 18 caramboles op de derde.

De superbokaal, de beker voor de meer ervaren biljarters, ging naar Harrie Dieks, 29 caramboles in 10 beurten; de tweede plaats was voor Gerrit Westerink (12) en op de derde plaats waren ex aequo Gerard Elferink en Herman Steentjes met ieder 11 caramboles.

Voor de dartbeker moesten, vanwege een gelijke stand, Harry Borgonjen en Bennie Uenk kampen. Harry kwam als winnaar uit de strijd, Bennie moest genoegen nemen met de tweede plek en op de derde plaats eindigde Gerard Elferink.

De beker voor diegene die met biljarten, gecombineerd met darten, het beste resultaat heeft behaald, vergt wat plussen en minnen. De winnaar van die beker wordt later bekend gemaakt.

Na de prijsuitreiking bleef het gezellig met wat groepjes die napraatten over de wedstrijd. Al met al een geslaagd eerste biljart- en darttoernooi in De Kei!

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Piep en Krak

Dansuurtje PIEP EN KRAK op vrijdagochtend 1, 15 en 22 maart.

Opgeven bij De Kei, het inschrijfformulier ligt bij de koffiemachine.

Lees verder »