Finale Dorpshuis van het Jaar

Na weken van allerlei soorten activiteiten rondom de nominatie “buurthuis van het jaar 2022” in Gelderland, was het dan eindelijk de dag van de grote finale. De laatste stemmen waren binnengehaald en nu gingen we nog met een mooie groep mensen naar het Provinciehuis in Arnhem.

Zaterdag 10 december stonden we bij De Kei om onze mooie uitdossing compleet te maken. Een aantal hadden feestelijke of zelfs gouden kleding aan. Daar werd een gouden Hawaii-slinger aan toegevoegd en een gouden ballon. Het donderdagmiddag nog snel gefabriceerde spandoek ging mee in de kofferbak.

In Arnhem mochten we eerst de kou trotseren voor we eindelijk het Provinciehuis binnen mochten. Onze aankomst was niet onopgemerkt; al het goud deed zijn werk.

De finale bleek voor ons op alle te jureren onderdelen net geen eerste plek op te leveren, maar een geweldige 2e plek hadden we overduidelijk te pakken. Wat een geweldige sfeer hadden we samen met onze vrijwilligers, spontaan werden de gouden ballonnen aan het winnende dorpshuis gegeven.

Natuurlijk was het leuker geweest als we hadden gewonnen, maar wat hebben we een hoop geleerd en wat hebben we mooie nieuwe verbindingen gesmeed in en rond De Kei. Alles bij elkaar was het zeer de moeite waard.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: