Prijswinnaars kleurplaten koken met De Sint in De Kei!

(tekst Rinse Kooistra)

Op woensdagmiddag 30 november stonden bakker Chris en kokkin Maria klaar om onder toezicht van De Sint en 3 Pieten in de keuken van De Kei te bakken en te koken met 15 enthousiaste prijswinnaars! De leeftijden varieerden van 3 tot 9 jaar.

Vlak voor het begin van het festijn werden de kinderen gebracht door ouders en grootouders en ontvangen in de keuken waar de spullen om mee te bakken al klaar stonden. Alle prijswinnende kleurplaten waren opgehangen en toen De Sint en zijn Pieten binnenkwamen was dat het eerste wat ze wilden bekijken. Sint was erg onder de indruk van al die creatieve prentjes en gaf daarna het startsein voor het kook- en bakfestijn!

De kleintjes gingen aan de slag met chocolademunten om kettingen van te maken, de wat oudere kinderen gingen kruidnoten bereiden en bakken met bakker Chris en de oudsten gingen met kokkin Maria een wortel-amandelcake bakken. Zo werd er ook gedacht aan Ozosnel, het paard van De Sint.

De Sint en zijn Pieten bleven de gehele middag bij de kinderen in de keuken, waar het een geweldig bak- en knutselfestijn was. Enkele ouders waren aanwezig om een oogje in het zeil te houden. De gebakken kruidnoten werden versierd met een kleurige garnituur en daarna opgegeten. Toen de cake eenmaal klaar was werd ook die geproefd…..er waren drie gebakken, ééntje bleef er over voor Ozosnel….. Om De Sint en Pieten te bedanken werd er aan het eind nog flink gezongen, waarbij ook De Sint en zijn Pieten zich niet onbetuigd lieten!

Om half vijf werden de kinderen, moe maar voldaan, weer opgehaald door de ouders. Ze hebben een geweldige middag gehad. Alle vrijwilligers die meehielpen beaamden dat. Met dank aan De Sint en zijn Pieten, de Steenderense Ondernemers Vereniging en Gemeenschapshuis “De Kei”!

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

MBvO start weer

MBvO (meer bewegen voor ouderen) gaat vanaf 20 september weer van start met een nieuw seizoen beweegplezier.Sport en spel voor de vitale oudere op woensdagochtend in

Lees verder »