Iedereen kan meedoen in Bronckhorst

Een interview met Hanneke Kruissink. Webbeheerder van MeedoeninBronckhorst.nl

Meedoen in Bronckhorst.nl. Wie heeft er niet al een keer op gekeken? Een goed bezochte website. Een site die inwoners, professionals en vrijwilligers een actueel overzicht geeft. Een overzicht van het grote aanbod op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken in de gemeente Bronckhorst. De site wijst u de weg naar organisaties, activiteiten en initiatieven in uw eigen buurt. Hanneke Kruissink, sociaal webbeheerder van Stichting Meedoen in Bronckhorst spraken we uitgebreid over het succes van de site. Die bovendien volgend jaar alweer vijf jaar bestaat.

“ Stichting Meedoen in Bronckhorst, een bewonersinitiatief, heeft de website mogelijk gemaakt”. Hanneke vertelt enthousiast, bevlogen en trots. Ze legt duidelijk uit wat je aan de site kunt hebben. Het succes ervan? “Voor jezelf, voor een ander, voor nu of juist voor later, je vindt de juiste weg. Informatie die je past, die je verder op weg helpt. Een website die zorgt dat er actie kan komen. Die ervoor zorgt dat iedereen kan meedoen.”

Volgend jaar bestaat meedoeninbronckhorst.nl vijf jaar
“De tijd gaat snel! De vorige versie van de site zag er een stuk eenvoudiger uit. Vooral de agenda was toen heel leidend. Nu delen we de sociale kaart voor de gemeente Bronckhorst en we delen het Vrijwilligers Informatie Punt met daarin de vrijwilligersvacatures en informatie voor organisaties over vrijwilligers en voor vrijwilligers over bijvoorbeeld hoe je een leuke vrijwilligersbaan kunt vinden”.

De doelgroep
“Het is vrij lastig om te zeggen dat we een specifieke doelgroep hebben. Eigenlijk komt iedereen misschien vroeg of laat wel een keer in contact met zorg, welzijn of wonen bijvoorbeeld. En uiteraard kijken vooral mensen op de site die dit nodig hebben en op zoek zijn naar informatie over een onderwerp dat op onze site staat. We delen informatie voor alle inwoners van Bronckhorst. De site wordt heel goed bezocht”.

De informatie plaatsen organisaties zelf op de site?
“In het begin heb ik veel organisaties uitgenodigd via de mail en bezocht om over meedoeninbronckhorst te vertellen. Nu weten organisaties ons zelf te vinden.
Dit doen ze door op de site een account aan te maken en hierin hun informatie te plaatsen. Ook kunnen ze activiteiten en vrijwilligersvacatures plaatsen. Een account aanmaken is kosteloos”.

Met enige regelmaat vinden organisaties een vrijwilliger via de vrijwilligers vacaturebank
“Een mooi voorbeeld?  Laatste hoorde ik over een oproep voor een alleenstaande moeder. Zij deed een opleiding en moest daarvoor heel vroeg weg. Via een oproep op onze Facebookpagina hebben zich vrijwilligers gemeld die de kinderen wilden opvangen op school. ‘Voorschoolse opvang’ zeg maar. Dat zijn mooie dingen”.

Hanneke Kruissink over Meedoen in Bronckhorst.nl: “Fantastisch om mijn bijdrage te leveren aan dit mooie platform. Waar mensen elkaar en informatie vinden. Waardoor mensen hun weg vinden. Door steeds weer nieuwe dingen aan de site toe te voegen kunnen we via dit platform mensen blijven informeren. Een mooie site. Hopelijk steeds bekender en interessant voor velen”.

Meedoeninbronckhorst.nl

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Wandelgroep voor mantelzorgers

Hieronder informatie over deze eenmalige activiteit georganiseerd door de gemeente. https://www.dekeisteenderen.nl/wp-content/uploads/2023/09/Uitnodiging-wandelgroep-mantelzorgers-27-oktober.pdf

Lees verder »