Interview Gerrit en Willy Westerink

In De Kei zijn regelmatig twee trouwe bezoekers te vinden: het echtpaar Willy en Gerrit Westerink. Hoog tijd om ze eens te interviewen.

Levensloop
Willy is in Barchem geboren en opgegroeid.
Gerrit is in Lisse geboren. Op z’n 8ste verhuisde hij met zijn moeder naar buurtschap Wildenborgh, omdat haar nieuwe partner daar woonde.
Willy en Gerrit hebben elkaar 52 jaar geleden ontmoet en zijn ondertussen 48 jaar getrouwd.
Samen hebben ze nog een tijdje in Barchem gewoond en in 1991 zijn ze naar Steenderen verhuisd. De Landlustweg is altijd hun vaste stek gebleven.
Gerrit is eerst 10 jaar bouwvakker geweest, daarna heeft hij bij Friesland/Campina gewerkt. Hij is nu ongeveer 5 jaar met pensioen.
Willy is huisvrouw geweest en heeft daarnaast veel voor haar ouders gedaan in hotel “In de Groene Jager”.
Ze hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen. Twee kinderen wonen in Steenderen, één in Valkenburg/Limburg. Met allemaal hebben ze een goede band.

Bezigheden
Tegenwoordig hebben ze allebei een krantenwijk met 9 kranten! Willy toert ’s ochtends vroeg op haar fiets door Steenderen om iedereen op tijd zijn of haar krantje te brengen, Gerrit doet het buitengebied met de auto. Dat betekent vroeg opstaan; Gerrit om 4 uur en Willy om 4.30 uur. Dit heeft natuurlijk effect op de rest van de dag. Vroeg naar bed en ergens overdag even een tukje doen.

Gerrit is jarenlang tambour-maître geweest, zowel in Barchem als in Steenderen. Een tambour-maître is degene die voor de fanfare of harmonie uitloopt. Met een grote stok gaf hij door middel van tekens aan wat er diende te gebeuren. Met plezier vertelt Gerrit dat hij hier wel een show van maakte.
Verder is Gerrit aardig wat aan het tuinieren in hun siertuin, maar dit is een verplicht nummer.
Ook is Gerrit secretaris van het GBB(Gemeente Belangen Bronckhorst), de politieke partij waar zijn zoon Marcel en ondertussen ook zijn kleindochter Mette actief voor is. Hij is zelf niet zozeer politiek actief, maar vindt het leuk om ondersteunend werk te doen.
Willy heeft altijd veel mantelzorg gedaan. Momenteel gaat ze 2 keer per week naar haar moeder die achteruit gaat.
Het lijkt Willy ook nog wel leuk om koersbal te leren. En verder?
Gewoon lekker leven zoals nu, genieten met familie en veel thuis zijn. “We zijn geen vakantiemensen, we zitten liever in onze eigen jacuzzi”.

De Kei
Willy en Gerrit zijn vanaf De Bongerd meeverhuisd naar De Kei. Ze vonden het daar iets intiemer.
Op maandagmiddag is het vrouwenbiljart op de Kei. Willy is hier actief en Gerrit doet de begeleiding, maar vindt hij het ook vooral gezellig om er bij te zijn.
Op vrijdagmiddag is hij zelf aan het biljarten in een herengroep.
Op woensdagochtend is Willy op de crea-ochtend te vinden samen met dochter Corine. Er wordt van alles gedaan: kaarten maken, haken, tekenen. Net waar je zin in hebt. En als het vakantie is, of een dag geen school, is kleindochter Sterre er ook te vinden.
De Kei vinden ze mooi en het functioneert goed. “Het moet groeien in de samenleving en dat heeft tijd nodig”.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: