Interview met Jos Lohuis

Van toen

Net terug van zijn favoriete vakantiebestemming Terschelling tref ik Jos in De Kei.
Geboren en getogen in Hengelo (O), na de HBS eerst bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt en na een opleiding in de automatisering vanaf 1984 daarin gewerkt op verschillende plekken. Het langste in zijn laatste baan bij de SW Delta in Zutphen; een gevarieerde baan om het automatiseringssysteem draaiende en up-to-date te houden en de helpdeskfunctie in te vullen.
In 1982 Marijke (Steemers) in Zutphen leren kennen en vanwege haar connectie met Steenderen (dirigente RK-koor) daar in 1987 gaan wonen en 2 zoons gekregen.

Naar nu

Jos is net een jaar met pensioen en vermaakt zich prima met vele vormen van vrijwilligerswerk en uitjes met Marijke. Zo gaan ze graag naar musea, doen stedentrips of gaan naar een concert van klassieke muziek. En Terschelling dus. Hij noemt het een verslaving, het eiland. Appartementje met vrij uitzicht, lezen, fietsen, strand, boottochtje: alle ingrediënten voor een fijne vakantie.
En wat het vrijwilligerswerk betreft, dat is nogal een rijtje.
In bestuur en penningmeester bij de Zonnebloem (afd. Steenderen), allerlei activiteiten bij de kerk van (deel)koster tot administratie en penningmeester van stichting R.K. begraafplaats, vrijwilliger bij HSL (Het Steenders Landschap). En sinds kort 4 uurtjes per week chauffeur op buurtbus lijn 193; van Zutphen naar Kranenburg en terug, via Warnsveld, Wichmond en Vorden.

En dan natuurlijk de werkzaamheden voor De Kei. Tijdens de verbouwing via via binnengerold voor hand- en spandiensten. Helpen muren en plafonds schilderen en stenen aandragen voor straatwerk.
Daarna gevraagd om ook hier het penningmeesterschap op zich te nemen. En aangezien Jos van cijfertjes houdt was het ook hier een ja en nam hij plaats in het bestuur. En het bevalt goed.
Hij vindt het leuk om contact te hebben met mensen en “als het binnen je interessesfeer ligt, heb je momenten om naar uit te kijken in je week”.
Voorwaarde is dat er voldoende vrije tijd overblijft, dus niet teveel gebonden zijn.
Sinds een aantal maanden is Jos enkele uurtjes gastheer op De Kei en ook dit bevalt goed.

En dan

Eigenlijk klinkt het als een goed gevuld programma voor de week. Toch durf ik nog de vraag te stellen of er dingen zijn die hij zou willen doen “later als hij groot is”.
En er komt nog een antwoord ook.
Hij zou wel een cursus fotografie willen doen. En die wijnproeverij die Martin (Nieuwenhuis) noemde in zijn interview, dat lijkt hem ook wel wat.
En een iPadcursus, maar die wil hij dan graag géven, in plaats van meedoen.
Volop energie dus voor de komende jaren.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

De kaarters zijn weer gestart

Elke tweede woensdagavond van de maand is er een kaartavond op De Kei van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur.
Er worden verschillende spellen gespeeld, zoals jokeren, pesten en solokaarten.

Loop eens binnen om te kijken of het je wat lijkt om mee te doen.

Lees verder »

Afsluiting bouw

Zaterdag 10 oktober is de bouw officieel afgesloten. De bouwvrijwilligers schonken een heuse kei aan De Kei. De onthulling werd gedaan na een speech van

Lees verder »

Schildercursus

Op 1 april start er een schildercursus op De Kei. De cursus wordt gegeven door Mirjam Laterveer en zal 8 keer op vrijdagochtend plaatsvinden. Zie voor info en

Lees verder »