Interview met Marysanne Beulenkamp

Vandaag komt er een vrolijke en enthousiaste jonge vrijwilligster aan het woord.
Marysanne is 22 jaar en zet zich met hart en ziel in voor de kinder- peuter- en babyactiviteiten binnen De Kei.
Daarnaast werkt zij, heeft zij hobby’s en denkt ze graag mee over nieuwe activiteiten. Hoe dat allemaal precies zit, lees je in dit interview.

Geboren en getogen
Feitelijk is Marysanne in Zutphen geboren, maar dat was alleen omdat haar moeder daar in het ziekenhuis bevallen is. Nadat alle vingers en teentjes geteld waren en alles oké was, ging ze met haar ouders naar huis in Steenderen waar zij haar hele leven al woont.
Marysanne heeft een twee jaar jongere broer. Samen met hem en haar vader vormen zij een huishouden. Haar moeder is, i.v.m. haar ziekte, sinds drie jaar opgenomen in een verpleeghuis in Zutphen.

School, opleiding en werk
Marysanne heeft de basisschool doorlopen op de Akker en ging vervolgens naar het Beeckland in Vorden voor de middelbare school. In maart 2022 haalde Marysanne haar diploma pedagogisch medewerker. Dat had al een jaar eerder gekund, maar de Coronamaatregelen van toen gooiden roet in het eten.
In die tijd had zij soms online les, soms op school les en soms ook helemaal geen les. Het kinderdagverblijf waar zij haar eindstage liep, was helaas gesloten door alle maatregelen waardoor Marysanne studievertraging op liep.
Maar nu Marysanne haar diploma op zak heeft, twijfelt zij eraan of werken op een kinderdagverblijf wel echt haar bestemming is. Marysanne zegt: “Ik ben nog jong en kan nog alle kanten op. Ik kijk rustig om mij heen totdat ik iets vind waar ik echt voor ga”.
Maar onderuitgezakt op de bank hangen is niks voor Marysanne.
Ze heeft haar oude baan als krantenbezorger weer opgepakt. Dat deed zij ook al tijdens haar middelbare schoolperiode en dat vindt ze hartstikke leuk om te doen: “Werken, geld verdienen en sportief bezig zijn in één”. Daarnaast was zij orderpikker bij een kledingbedrijf, maar dat vond zij niks. Nu werkt Marysanne bij de Action in Doetinchem. Leuk werk, leuke collega’s en leuke contacten met klanten.
Haar vrije tijd besteed Marysanne graag aan mandala’s kleuren, creatief bezig zijn, sudoku’s maken en woordzoekers invullen. Badminton deed zij ook graag, maar helaas lukt dat niet meer i.v.m. een knieblessure. En uiteraard helpt Marysanne thuis een handje mee. Vooral koken vind zij leuk om te doen.

De Kei
In augustus 2022 werd Marysanne gevraagd om mee te bouwen aan de kermiswagen en zo kwam zij via een omweg en Jasper Geurts in contact met De Kei. Ze was er eigenlijk nog nooit binnen geweest en het verraste haar wat er allemaal te doen is. Al snel sloot zij zich als vrijwilliger aan bij de KeiKids. Samen met 7 á 8 vrijwilligers bedenken zij leuke activiteiten voor de basisschoolkinderen. Bijvoorbeeld een filmavond, spooktocht of het helpen bij de Huttendorpactiviteit. Inmiddels denkt de KeiKidsgroep ook na over meer activiteiten voor het hele gezin, zoals bijvoorbeeld de recente paasactiviteit in De Kei.
Maar waar Marysanne zich het meest voor inzet is het Baby- en Peutercafé van De Kei in sporthal Het Hooge Wessel. Elke derde vrijdag van de maand is er na de baby-peutergym een gratis inloop voor kinderen van 0 tot 4 jaar met hun ouders/opa’s/oma’s of oppas. En echt iedereen is welkom tussen 9.15uur tot 11.15uur, ook als je niet deelneemt aan de baby- en peutergym. Dat staat daar helemaal los van. Het is een echte aanrader voor iedereen met jonge kinderen!
Marysanne zet speelgoed voor de kleintjes klaar, zij kunnen lekker met elkaar spelen. De ouders/opa’s en oma’s kunnen er koffie of thee drinken. Voor hen is het een fijne ontmoetingsplek om gezellig koffie te drinken met elkaar, ervaringen uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen, tips te geven en raad te vragen als ze ergens tegen aan lopen met de opvoeding. En daar komt dan de vakkennis van Marysanne als pedagogisch medewerker goed van pas. Zij denkt mee, adviseert indien nodig en gewenst, geeft praktische tips of drinkt gewoon gezellig een kopje koffie mee. Zij doet dit sinds januari 2023 in haar eentje en vindt het erg leuk om te doen.
Kortom, een leuke (soms zelfs leerzame) activiteit voor kind en ouders, opa’s. oma’s of oppas.

Kijk op De Kei
“Ik vind De Kei echt heel gezellig met een hele goede sfeer. En ook mooi, je ziet de elementen van de school nog wel maar dat is het echt niet meer. Je voelt je hier echt welkom en het is multifunctioneel”, brandt Marysanne los op de vraag wat zij van De Kei vindt.
Marysanne is niet alleen in De Kei te vinden als vrijwilliger, ook doet zij zelf mee aan verschillende activiteiten. Zo gaat zij bijvoorbeeld samen met haar oma naar de bingo en eet ze zo nu en dan mee met de donderdagmiddaglunch. Juist de combinatie van organiseren en zelf deelnemen vindt zij leuk. En als zij ziet hoe vrolijk de mensen weer naar huis gaan, geeft haar dat voldoening.
Marysanne staat open om ook bij andere activiteiten te helpen. “Geef maar een gil, als ik kan, dan kom ik”.

Wens
Marysanne zou graag zien dat er meer activiteiten georganiseerd zouden worden voor gezinnen en/of jonge ouders. Ook de mensen tussen de 25 en 45 jaar mogen niet vergeten worden. “Dat daar vaker iets leuks voor te doen is in De Kei”. Zelf denkt zij er over na wat dat zou kunnen zijn maar alle input vanuit deze doelgroep is welkom!

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: