Lezing over het Plantenbos wordt herhaald

Op donderdag 8 februari jl. hebben Harry Sesink en Garrit Kets in De Kei een boeiende lezing gehouden over wat er zoal in het bos gebeurt. Vooral de filmbeelden die door Garrit zijn opgenomen met een wildcamera maakten veel indruk op de ruim 50 aanwezigen.

Voor diegenen die de eerste lezing hebben gemist: op donderdag 18 april a.s., organiseert Het Steenders Landschap (HSL) een tweede sessie in de Kei.
De aanvang is 19.30 uur, tickets via website dekeisteenderen.nl/lezingen te boeken.   

Het Plantenbos is een begrip in Steenderen en omstreken. Dit bos is na de Ruilverkaveling Steenderen, begin  jaren tachtig van de vorige eeuw, als compensatie voor het verdwijnen van de nodige houtwallen, knotbomen en meidoornhagen aangelegd. Aan het beheer en onderhoud van dit nieuwe bos is de eerste 30 jaar niet veel gebeurd.

Samen met de gemeente Bronckhorst en de Agrarische natuurvereniging t’Onderholt heeft de HSL het initiatief genomen om het bos aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Steenderen en om de natuur kwaliteit te verbeteren.

Op basis van het recent opgestelde meerjaren beheerplan hebben de vrijwilligers van de HSL inmiddels veel werk verzet in het bos. Zo is er op een aantal plekken gedund, zijn de paden verhard met padvast ( een half verharding), zijn takkenrillen aangelegd, is er een prachtige poel aan gelegd en is er nieuwe beplanting aangebracht. Al het werk is niet voor niets. Flora maar zeker ook fauna hebben baat bij goed beheer en onderhoud van het bos.

Reserveer hier je ticket

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Steenderen schoon

In het kader van de Landelijke Opschoondag op 18 maart zal vanaf De Kei een groep gemotiveerde mensen vertrekken om Steenderen binnen de dorpsgrenzen van

Lees verder »