Bijzondere ervaring in De Kei afgelopen februari

(Verslag bijeenkomst MS Vereniging Nederland van de contactgroep voor de Achterhoek)
Donderdag 29 februari organiseerde de MS Vereniging Nederland een bijeenkomst in De Kei. Voor mensen met de ziekte MS, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden. Ruim 20 deelnemers uit de Achterhoek kwamen naar Steenderen en beleefden de avond mee. Voorlichter Anquelien Visser liet hen aan de hand van een “toolkit” de ongemakken van de ziekte ervaren, bespreken en duiden. Nog meer inzicht en ervaringen uitwisselen waren de insteek van de avond.

Lopen met zwemvliezen aan en een gewicht aan een been erbij, een overhemd knopen met een handschoen aan of de bijeenkomst beleven met een verduisterde bril. Enkele voorbeelden van attributen uit de “toolkit” die deelnemers konden proberen. Herkenning, ontmoeting en lotgenotencontact maakten de bijeenkomst een succes.

De bijeenkomst, van de contactgroep van de vereniging voor de Achterhoek, wordt op donderdag 30 mei opgevolgd door een bijeenkomst over MS en revalideren.
Revalidatiearts Marike Harmsen uit het Gelre ziekenhuis gaat dan presenteren over MS en revalideren. Via de landelijke vereniging ontvangen mensen een uitnodiging. Aanmelden is ook mogelijk (dus ook als je geen lid bent van de vereniging) via een berichtje aan info@msvereniging.nl t.a.v. Kathelijn Zwaga.

MS-vereniging Nederland
MS Vereniging Nederland is de enige belangenvereniging in Nederland voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten. Kerntaken zijn belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening. De vereniging komt op voor de belangen van de 8.500 leden en werkt vanuit 19 regio’s verdeeld over Nederland. Met de start van de contactgroep in Steenderen breidt het netwerk van de vereniging zich verder uit in Gelderland.
Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.msvereniging.nl.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk:

Samen kijken?!

Wie het leuk vindt de uitzending van “dorpshuis van het jaar” over De Kei samen te zien, is donderdag 1 december om 20.00 uur van

Lees verder »

Zelfgemaakte kaarten

De kaartenstandaard op De Kei is weer goed gevuld met zelfgemaakte kaarten van Stichting Welzijn. Op de creatieve woensdagochtend wordt er hard gewerkt om dit

Lees verder »

Burendag 2021

25 September is het weer Burendag, een initiatief van het Oranjefonds (je kan je buurt opgeven via burendag.nl) Op Burendag wil De Kei zoveel mogelijk

Lees verder »