Opening Broodmaaltijd op De Kei

Donderdag 22 december streek de Karavaan van Verbinding (van de Leefbaarheidsalliantie van provincie Gelderland) neer bij De Kei met het doel een feestje te maken van de eerste gezamenlijke broodmaaltijd. Vanaf 5 januari is dit elke donderdagmiddag voor wie wil.

Tegen half 12 kwam er een vrolijke bus het terrein oprijden. In korte tijd veranderde het wat kale terras in een gezellig zitje. De chocomelk werd warm gemaakt en de eerste gast verscheen. Ondanks dat ze eigenlijk naar iets anders onderweg was had ze wel zin in een beker warme chocomelk met slagroom en een praatje.

Ondertussen was balkunstenaar Marco Bonisimo op weg naar basisschool De Pannevogel om de kinderen op te halen die zouden helpen met de maaltijd.

Het was even spannend hoeveel mensen aan zouden schuiven, maar even voor half één werd er nog snel een tafel bij gepakt en stonden er zo’n 45 borden op tafel. Jong en oud genoten samen van het brood en de kerststol. Maar zeker ook van de gezelligheid van elkaar en van de jongleur. Al fietsend op zijn eenwieler hield Marco Bonisimo alle ballen in de lucht. En vanuit het niets haalde hij ergens een briefje vandaan met een tekst: `Hier een symbolisch stokje om te vieren dat er vanaf donderdag 5 januari elke week een broodmaaltijd op De Kei is. Gezellig voor € 3,50 samen eten, maar daarvoor kun je de kachel tegenwoordig niet meer laten branden. Een mooi vooruitzicht voor 2023!’

Dus wees allen welkom vanaf 5 januari om 12.00 uur.

Klik hier voor info in de agenda

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: