Workshop Vitaal krijgt vervolg

Donderdag 19 januari is Keispiratie het nieuwe jaar gestart met het onderwerp Vitaliteit. De plaatselijke Kei was dit keer: Rien Scholten, leefstijltrainer, coach en sportfysiotherapeut op Papendal. Hij nam ons mee in de wereld van gezondheid en vitaliteit.

‘Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte maar het vermogen om met het leven om te gaan d.m.v. aanpassingsvermogen en veerkracht’.

Met gebruik van een PowerPointpresentatie en diverse oefeningen nam Rien ons mee in de wereld van gezondheid en vertelde waarom het zo moeilijk is om goede voornemens vol te houden. In de presentatie werd duidelijk hoe bepaald gedrag te verklaren is vanuit de ontwikkeling van bepaalde hersengedeelten en werd helder verteld hoe je gedrag wel kunt veranderen!
Leefstijlthema’s zoals het belang van goede slaap, voldoende bewegen en het gevaar van stilzetten, een gezond voedingspatroon en herstellen kwamen voorbij.

Kernvraag was hoe jou (werk)dag kan bijdragen aan jouw gezondheid waarbij je energie overhoudt en je dus geen ‘rente’ hoeft te betalen op je vitaliteit.
Wat werkt wel en hoe?! Waar loop jij persoonlijk tegen aan en het  belang van een plan en support hierin.

De avond was te kort en dermate inspirerend dat we Rien gevraagd hebben om dinsdag 9 mei  terug te komen om inzicht te krijgen in stappenplannen m.b.t. gezondheid. Er is dan ook ruimte om in te zoomen op persoonlijke vragen, wat is effectief sporten / trainen en andere leefstijl gerelateerde onderwerpen. Reserveer deze avond vast in je agenda, ook als je deze eerste workshop gemist hebt ben je welkom.

Misschien vindt je de volgende berichten ook leuk: